Qattiq pishloq retsepti — uy sharoitida tayyorlash usuli, bosqichlari
Pishloq tayyorlash usullari juda ko’p. Ushbu maqolada sigir sutidan tayyorlanadigan oddiy pishloqning retsepti keltiriladi.
Pishloq tayyorlash retsepti
Tayyolash vaqti: 1 soat
Kerakli masalliqlar:
- Sut — 1 litr (2,5 — 6 % yog’li);
- Tvorog — 1 kg;
- Sariyog’ — 100g;
- Tuxum — 1 ta;
- Iste’mol sodasi — 1 choy qoshiq;
- Tuz — 1 choy qoshiq (to’ldirmasdan).
Tayyorlanishi:
- Sut qaynashgacha olib boriladi. So’ng unga tvorog qo’shiladi va yana 3 daqiqa qaynatiladi.
Hosil bo’lgan massa doka matoga solib, zardobi chiqarib tashlanadi. U tomchilamay qo’ysa, majburlab qisib chiqarish kerak emas, shu holatning o’zi yetarli.
- Idishda sariyog’ eritib olinadi, so’ng unga iste’mol sodasi va tuz qo’shiladi.
- Erigan sariyog’ga tvorog qo’shiladi va 5 daqiqa davomida aralashtirib turgan holda past olovda qaynatiladi.
- Alohida idishda tuxum urib aralashtirib olinadi va tvorogga qo’shiladi, barchasi yaxshilab aralashtiriladi. So’ng idish olovdan olinadi, biroz sovutiladi.
- Hosil bo’lgan massa idishga solinadi va 3-4 soatga sovutgichga qo’yiladi. Pishloq tayyor.
Ta’bga ko’ra uy sharoitida tayyorlanadigan pishloqqa ko’katlar va biroz miqdorda maydalangan sarimsoq qo’shish ham mumkin.