Yarating, o'rganing, bilib oling

Shokolad tayyorlash retsepti — sut va kakaodan oddiy shirinlik

Shokolad tayyorlash retsepti — sut va kakaodan oddiy shirinlik

Aslida uy sharoitida haqiqiy shokolad tayyorlash oson vazifa emas. Axir, shokoladning muhim tarkibiy qismi bo’lgan kakao yog’ini har qanday do’kondan xarid qilib bo’lmaydi.

Ammo, boshqa tomondan, ba’zi mahsulot va fantaziya qilib, haqiqiy bo’lmasa ham, shu kabi ajoyib va ​​mazali shokoladli shirinliklarni yaratish mumkin. Bundan tashqari, uni tayyorlash jarayoni sizga ko’plab zavq baxsh etadi.

Uy sharoitida oddiy shokolad tayyorlash retsepti

Tayyorlash vaqti: 2 soat | Portsiyalar soni: 4

Kerakli masalliqlar:

  • Kakao kukuni — 5 osh qoshiq
  • Shakar — 2 osh qoshiq
  • Sariyog’ — 50 g
  • Un — 1 choy qoshiq
  • Sut — 200 ml

Tayyorlanishi:

  1. Sutni past olovda isitgan holda (qaynatmasdan) unga shakar, un va kakao kukuni qo’shiladi.
  2. Keyin sariyog’ suv hammomida eritiladi, sutga qo’shiladi va barchasi yaxshilab aralashtiriladi.
  3. Aralashma bir qaynatib olinadi, agar juda quyuq bo’lib ketsa, yana ozroq sut qo’shish mumkin. Shundan so’ng yana bir necha daqiqa davomida juda past olovda qoldiriladi.
  4. Sutli shokolad shakllarga quyiladi, muzlatgichda bir necha soat sovutiladi! Oddiy shokolad tayyor.

Shuningdek unga ta’bga ko’ra maydalangan bodom, quritilgan mevalar ham qo’shish mumkin.

Bu retsept bo’yicha tayyorlangan shokolad asosan tortlarni bezatish uchun ishlatiladi, biroq uni choy bilan dasturxonga tortiq ham mumkin.

Hali issiq bo’lgan shokoladni solish uchun muz uchun shaklga yoki 1 sm balandlikdagi yassi idishga yoyish mumkin. Sovigach, u kichik kvadratlar yoki to’rtburchak shaklida kesib olinadi. Yoqimli ishtaha!

19
Loading...

Sharh qoldirish

E-mail manzilingiz chop etilmaydi. To'ldirish zarur maydonlar * bilan belgilangan.